Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

perjantai 21. joulukuuta 2012

InnoNauta-päätösseminaarissa


InnoNauta-hanke järjesti yhden päätösseminaareistaan 9.10. Sedussa Ilmajoella. Hankkeen tutkimusten tuloksia esiteltiin seuraavasti: 


Esiteltäviin tuloksiin kuului muun muassa se millaisia vaikutuksia erilaisilla risteytyksillä on naudanlihantuotannossa niin jalostuksellisesti, kuin lihan laadun osalta. Osassa tapauksista risteytyksillä saatiin selkeästi nostettua haluttuja arvoja. Itsestäänselvää ei kuitenkaan ollut, että kaikkien rotujen välille saataisiin risteytettyä eläimiä, jotka säännönmukaisesti perisivät haluttuja ominaisuuksia paremmin. 

Iltapäivällä kuulimme valkuaiskasvikokeista joita Ruukissa oltiin tehty. Härkäpapu ja sen käyttö kokoviljasäilörehuna nostettiin erityisesti esille.  Härkäpavun käyttö kokoviljasäilörehuna mahdollistaa myös hieman pohjoisemmat kasvuolosuhteet, sillä kasvukauden ei tarvitse olla aivan niin pitkä kuin härkäpavun viljelyssä yleensä. Tämä tekee härkäpavustakin varmemman viljeltävän valkuaisrehuna ja siinä nähtiinkin olevan potentiaalia hyvin.

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti