Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

tiistai 28. elokuuta 2012

Lomalla nähtyä


Viime perjantaina suuntana oli Pohjois-Karjala ja siellä Ilomantsi ja juustoleiri Mustikkamäellä.

Ikkunasta heijastuu majoitusrakennus





Leiri oli toteutettu yhteistyössä läheisen maatilan kanssa. Maatilalla sai käydä tutustumassa eläimiin ja osallistua aamu- ja iltalypsyyn.

Kyyttölehmät kauniissa vaaramaisemassa. 





 Lampaat tekivät maisemanhoitotöitä.

Myös tilan lampaat olivat alkuperäisrotuisia; suomenlampaita tai kainuun harmasta. 

Erilaisia juustoja ja muita maitotuotteita valmistettiin kaikkina kolmena päivänä.

Kaikki juustot taisivat jossain vaiheessa näyttää tältä. 
Valmis tuorejuusto. Samasta massasta tehtiin leipäjuusto paistamalla se uunissa grillivastuksen alla. 


Rahkaa. Tähän ei tarvitse lisätä kermavaahtoa. Reipas massan vatkaaminen, vähän vaniljasokeria mausteeksi ja muttama marja piristykseksi. 

Taas kerran tuli nähtyä, että kahden toimijan yhteistyön summa on enemmän kuin 1 + 1.
Vahvuuksia: hyvät tilat, innostuneet ja osaavat vetäjät, eri toimijoilla luontevat roolit, jotka kuitenkin kuuluvat samaan asiayhteyteen, eri pisteiden välinen etäisyys lyhyt, jolloin niiden välillä liikkuminen helppoa, kaunis pohjoiskarjalainen luonto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti